RVS 304 en RVS 316 zijn beide roestvaststalen (stainless steel) legeringen, maar er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de twee.

RVS 304 is een van de meest courante soorten roestvast staal en wordt vaak gebruikt in keukenbenodigdheden, voedselverwerkingsapparatuur en architectonische toepassingen. Het bevat ongeveer 18% chroom en 8% nikkel.

RVS 316 is een hoger gekwalificeerd staalsoort en bevat ongeveer 16% chroom, 10% nikkel en 2% molybdeen. Dit maakt RVS 316 bestand tegen corrosie in een grotere range van omgevingen, vooral in omgevingen met hoge concentraties chloor zoals zout water en chemicaliën. Daarom wordt RVS 316 vaak gebruikt in marine- en chemische toepassingen, evenals in medische en voedselverwerkingsapparatuur.

In samenvatting RVS 304 is meer geschikt voor binnentoepassingen en RVS 316 voor buitentoepassingen en in zout water en chemicaliën omgevingen.

 

RVS 304 en RVS 316 zijn beide veelgebruikte materialen voor balustrades en leuningdragers. RVS 304 is een goedkoper alternatief dat vaak wordt gebruikt voor binnen- en buitentoepassingen. Het is bestand tegen roest en corrosie in normale omgevingen. RVS 316 is echter een duurzamer en duurder alternatief dat vaak wordt gebruikt voor buitentoepassingen, zoals aan zee of in zwembadomgevingen. Het is speciaal bestand tegen corrosie in omgevingen met hoge concentraties chloor en zout. Dus, als u op zoek bent naar balustrades of leuningdragers voor buitentoepassingen, is RVS 316 de meer geschikte keuze.